הרצאות על זוגיות

הרצאות על זוגיות ומיניות עוסקות בדברים החשובים ביותר לכולנו, שהם לא פעם רגישים ופרטיים ואף מלווים בטאבו. לפיכך, הרצאות זוגיות ומיניות המועברות באווירה קלילה, נוחה, רגישה ואף משעשעת, מאפשרות מפגש משמעותי עם למידה, קבלת כלים והגעה לתובנות שבהחלט יכולות לתרום לזוגיות של המשתתפים בהרצאה. בשורות הבאות נסביר מדוע כדאי להזמין הרצאה על זוגיות, על מה מדברים בה, מה ניתן ללמוד ולמי זה בכלל מתאים.

 

למה כדאי להזמין הרצאות על זוגיות

יש כמה סיבות מצוינות להזמין הרצאות על זוגיות ומיניות. קודם כל, זהו נושא רלוונטי ומעניין לכולם – אנשים נשואים, מי שנמצאים בזוגיות ולא התחתנו (עדיין או בכלל…), הרווקים והרווקות שבחבורה, מי שרק התחיל את המסלול ומי שכבר עשה כברת דרך ארוכה, וללא הבדל דת, מין ומוצא. בקיצור – כולם.

אבל יותר מההתאמה לקשת רחבה של קהלים, אלו באמת הרצאות הנוגעות במה שחשוב ויקר לנו מכל, המרחב שעושה אותנו בטוחים ומאושרים אך לעיתים גם מתוסכלים וכועסים, המקום שבו אנו משקיעים כל כך הרבה אנרגיות ומצד שני נדמה שאף פעם לא מספיק.

יתר על כן, הרצאות זוגיות ומיניות מטפלות בנושאים שבאותה המידה שהם מרגשים ומרתקים, גם חל עליהם לא פעם טאבו וקיימת מבוכה לשוחח עליהם. אכן, מדובר בנושאים פרטיים אך כאלו שמצד שני מעסיקים את כולם, וזוהי חוויה בפני עצמה לשבת בקהל, לשמוע ולראות כיצד כולם יכולים להתחבר אל אותם הנושאים, לדעת שאתם לא לבד באתגרי ונפלאות הזוגיות, ויותר מכך – ללמוד.

אכן, הערך המוסף של הרצאות על זוגיות ומיניות הוא שבאמת ניתן לקבל מהן תובנות מהותיות, החל בטיפים קטנים ועד להבנות שיכולות לשנות את הגישה של המשתתפים אל תפיסת הזוגיות בכללותה, אל התקשורת בקשר, אל יחסי המין ותחומים רבים נוספים.

 

על מה מדברים בהרצאה

אם תקלידו בגוגל את הביטוי “הרצאה על זוגיות” תגלו שיש קשת רחבה מאוד של נושאים. לדוגמא, אפשר להזמין אצלנו את ההרצאה “לאב דייט” וללמוד כיצד יוצרים מפגש אינטימי בצורה שתתאים לשני בני הזוג, תרגש ותלהיב.

אפשר גם להזמין את ההרצאה “מאישה א-מינית לאישה המינית שאני” וללמוד על הפערים בין הרצונות והצרכים של נשים וגברים ביחסי המין, וכיצד נשים הנחשבות “א-מיניות” הן למעשה מיניות מאוד – רק שהיה חסר התבלין המסוים שיעשה להן את זה. אפשר גם להזמין את ההרצאה “מיניות בריאה בחברה חולה”, את ההרצאה “מעשה האהבה הטוב בחיי” ועוד.

בכל מקרה, ההרצאות שלנו מבוססות על תפיסת האהבה הפראנית מחד ועל מיניות קשובה מאידך. כאשר מדברים על אהבה פראנית מתכוונים לכך שכולנו ניזונים מאנרגיית החיים, אך עקב דפוסים תרבותיים וחברתיים אנו נוטים להיות ניזונים מזו של בן/בת הזוג, וגם מאפשר להם להיות ניזונים מהאנרגיה שלנו.

זהו המקור לאינספור בעיות, תביעות, מניפולציות, שליטה והתנהגות כוחנית בזוגיות, וניתן בהחלט לשנות אותו.  ניתן לשחרר את בן הזוג מהיניקה שלנו ואותנו מתפקיד ההזנה של בן הזוג, מה שמאפשר לאהוב, לשמח ולהעניק בצורה חופשית, כנה, מלאת חדווה ואותנטית.

מאידך, המיניות הקשובה נועדה לפתוח זוגות לעולמות של התרגשות, קרבה ועומק שטרם התנסו בהם. היא סוללת את הדרך לנינוחות, לתקשורת פתוחה, לאופקים חדשים של פעילות מינית המתאימה לכל אחד ומבטאת את מי שהוא.

זאת תוך יצירה של מרחב מקרב ובטוח עם העמקת העונג ושיפור איכות המגע, וצמצום פערי החשק שכה נפוצים בין בני זוג. בהרצאות על מיניות שאנו מעבירים נושאים אלו של אהבה פראנית ומיניות קשובה עוברים כחוט השני ושזורים זה בזה.

 

כיצד ניתן ללמוד מהרצאה על זוגיות טובה

כאמור, הרצאות זוגיות עשויות לעסוק בנושאים רבים ולפיכך גם הלמידה משתנה מאוד. יתר על כן, מאותה הרצאה יכול האחד להוציא תובנות שונות מרעהו בהתאם למאפייני הזוגיות שלו, בהתאם לגיל והניסיון בחיים, בהתאם לפתיחות האישית והמוכנות לספוג ידע ולהשתנות, ועוד.

כך למשל, דבר שניתן ללמוד מהרצאה על זוגיות טובה הוא כיצד ליצור מרחב מתאים למיניות קשובה. מדובר בכמה עקרונות פשוטים ולכאורה בסיסיים וטבעיים, אך אנשים רבים שכחו אותם “על הדרך” או ממש לא הכירו ולא יישמו אותם עד כה.

העקרונות של מיניות קשובה הינם התמסרות, יצירת מרחב בטוח, קשיבות, סנכרון ומפגש, כאשר כל אחד מהם עומד בפני עצמו. למשל, התמסרות משמעה מסירת עצמנו בידי מישהו אחר, ויתור על שליטה  והוויה ברגע הנוכחי – ללא שאיפה להגיע ליד מסוים.

מרחב בטוח משמעו ביטחון – גם מבחינת הבנייה של המרחב הפיזי והפרטי שאינו מופרע מבחוץ, וגם מבחינת הכבוד שרוחש לנו בן הזוג. קשיבות משמעה שמקשיבים לכל מה שקורה בכל החושים ומכל הכיוונים, גם בגוף שלי וגם של בן הזוג ברמת הלב, ברמת המקצב ועוד.

סנכרון הוא התנועה המשותפת של השניים בלי תכנון ותיאום מילולי, מה שמצריך כמובן תשומת לב, נוכחות והקשבה, ולבסוף – מפגש הוא חוויית השיא של המיניות הקשובה. הרגעים של חוויית האחדות שכדי שתתרחש יש לאפשר חשיפה, להראות את הפנימיות כולל את החולשות והפגיעות, ובכך להעמיק את המפגש.

 

למי מתאים הרצאות על זוגיות

כאמור, יש בהרצאות על זוגיות ומיניות תוכן ואנרגיות שממגנטות את הקהל, הן בגלל החשיבות המעשית והן בגלל ההתרגשות. אנו מעבירים את ההרצאות עם הרבה הומור וכנות – גם לגבי עצמנו וחיינו האישיים, מה שהופך את ההרצאה לחוויה מעשירה, מהנה ומרתקת – שאנשים עוד מדברים עליה וחושבים עליה לזמן רב.

הרצאות כאלו מתאימות לקהלים מגוונים וניתן לשלבן למשל בחברות, עסקים וארגונים – בימי כיף וימי גיבוש, החל מחברות הייטק, דרך עובדים בעיריות ומועצות, ועד לעובדי מפעלים ומשרדים מכל המגזרים. ההרצאות מתאימות למעשה לכל קבוצה המתארגנת במסגרת העבודה או במסגרת פרטית, שיש עניין להציג בפני חבריה הרצאה יוצאת דופן ומסקרנת.

 

מה כדאי לדעת לפני שמזמינים הרצאה

לפני שאתם מזמינים הרצאה על זוגיות ומיניות כדאי לבחון כמה דברים. קודם כל, עליכם להבין מיהו הקהל שעומד להיות נוכח בהרצאה – אתם מכירים את המוזמנים והאורחים שלכם. כך למשל, יש הבדל בין קהל המורכב בעיקרו מבני הגיל השלישי שמעוניינים לשמוע על זוגיות בגילאים המבוגרים, ובין קהל הרבה יותר צעיר שזז בקצב אחר – של עובדי חברת הייטק למשל.

בנוסף, אם יש מאפיינים בולטים של הקהל מבחינת דתית, כדאי לשים לב לכך, שכן הנושאים המעסיקים זוגות חילוניים או דתיים אמנם דומים, אך ההסתכלות עליהם והביטוי המקובל שלהם שונה מאוד.

בנוסף, כדאי להבין מהו המקום שבו אתם מעוניינים לקיים את ההרצאה, כמה זמן יעמוד לרשות המרצה, והאם יש לכם בקשות מיוחדות. למשל, האם יש נושא ייחודי וספציפי שעליו שמעתם ושיכול לעניין במיוחד את המשתתפים.

בכל מקרה, אנו ממליצים לדבר איתנו, לשאול את כל השאלות ולהבין ביחד איזו הרצאה יכולה להיות המתאימה ביותר עבור הקהל שלכם.

 

כמה זמן נמשכות הרצאות על זוגיות

בדרך כלל הרצאות על זוגיות נמשכות סביב חצי שעה עד שעה. ושוב, כאשר תפנו אלינו ותזמינו הרצאה נוכל להתאים את אורכה לזמן הפנוי לכך במסגרת היום והאירוע שתכננתם.